Zonterapi som både lindrar och förebygger sjukdomar

I en djungel av olika behandlingar finns det alltid ett par väl beprövade metoder. Zonterapi, även kallad reflexologi är en av de alternativa behandlingsformerna som sägs kunna både lindra och bota många besvär där den traditionella skolmedicinen går bet. Genom att terapeuten trycker och masserar på olika punkter, oftast under fötterna på patienten, strömmar energi till den punkten. Att få zonterapi är en mycket avkopplande behandling. Alla kroppens organ finns representerade på mängder av punkter, både under fötterna och över hela kroppen. När ett organ blir försvagat eller sjukt töms det på energi och ändpunkten börjar ömma vid tryck. Ibland behövs inte ens beröring för att punkten ska bli öm.

Zonterapi istället för medicin

De flesta terapeuter har själva blivit hjälpta av behandlingsformen och bestämmer sig för att utbilda sig till zonterapeuter. Det finns många berättelser om människor som anses färdigbehandlade av sjukvården. Trots mängder av mediciner mår de inte bättre. Läkarna står handfallna och kan inget mer göra. Patienten får bara försöka lära sig att leva med besvären som har blivit stämplade som kroniska. Oftast får de av en slump höra tala som zonterapi. Det finns ju inget att förlora, värt att pröva på, tänker många.

I de flesta fall kan patienten slänga all medicin denne har blivit blivit ordinerad av läkarna. Medicin som har kostat en massvis av pengar. På nästa återbesök på vårdcentralen kan läkaren slå fast att patienten har blivit frisk. Och eftersom läkemedelsindustrin drar in stora pengar finns det inget intresse för skolmedicinen att acceptera zonterapi som en behandlingsform. Läkaren menar att tillfrisknandet bara är en slump. Oftast har patienten gått i över tio år med ”kroniska” problem som sedan botas under ett par behandlingar hos zonterapeuten.

Något för alla åldrar

Behandlingsformen passar alla åldrar. Det är allmänt känt att de flesta barn är rädda för att gå till doktorn. Få barn är rädda för zonterapi som är en av de mildaste behandlingsformerna av de alternativa. Man ligger bekvämt på en mjuk brits medan terapeuten knådar de ömma punkterna under fötterna. Konstigt nog kittlar det inte men det kan dock göra lite ont. Men samtidigt är det en mycket avslappnande behandlingsform och många upplever att de flyter bort i ett lyckorus samt blir totalt avslappnade. Det är vanligt att somna under behandlingen.

Många patienter har provat på allt inom den traditionella skolmedicinen och har ibland till och med utvecklat intolerans eller allergi mot vissa starka läkemedel. För dem är zonterapi en ypperlig behandlingsform då de känner sig trygga med behandlingen eftersom den inte ger några skadliga biverkningar. Man kan inte heller överdosera behandlingen så det finns ingenting att oroa sig för. Kroppen tar bara till sig det den behöver och skickar åter energi till de skadade organen som börjar en naturlig självläkningsprocess.

Investera i din hälsa

I det långa loppet tjänar man in både tid och pengar på den här typen av behandling. Med växande köer till vårdcentraler och stigande priser på läkemedel vinner man på att regelbundet ta en dos zonterapi. Det är också möjligt att förebygga tillstånd som kan dyka upp senare i livet genom att terapeuten balanserar energiflödet i kroppens alla organ. Och vad kan vara en bättre investering i hälsan på lång sikt än att ligga bekvämt och få fötterna masserade? Har du ännu inte provat på den här typen av behandling så har du något mycket avkopplande att se fram emot.